Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Żałobiszki  (Przeczytany 726 razy)
kamila
Newbie
*

« : Czerwiec 20, 2010, 11:08:43 »

Witam, poszukuje wiadomości na temat Żałobiszek ,oraz rodziny mojej mamy Krystyny Nowokuńskiej .Interesuje się również rodziną mojej babci Genowefy Nowokuńskiej z domu Lubianiec.Pozdrawiam
Czesław Malewski
Administrator
Full Member

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 21, 2010, 07:39:15 »

Kiedyś również szukałem informację na temat Żałobiszki bo tam urodził się mój dziadek Songin. Obecnie w tej miejscowości nie ma żadnego domu. Żałobiszki wcześniej należały do parafii ejszyskiej a w dniu dzisiejszym do parafii podborskiej. Ze swoich badań wiem, że Nowokuńscy mieszkali w Żałobiszkach już w XVIII wieku.
c.m.
Czesław Malewski
Administrator
Full Member

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 21, 2010, 04:02:33 »

Sprawdziełem swój bank informacji. Genowefa Lubianiec żona Edwarda a matka Eulalii Marii i Mieczysława Antoniego Nowokuńskich.
c,m.
kamila
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 22, 2010, 11:12:30 »

Jeszcze jest jedna córka - Albertyna ,ostatnia żyjąca z nich wszystkich.Moja "chodząca historia rodzinna" .Opieram się o jej wspomnienia i dzięki nim poznaję swoje korzenie.Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej ale nie wiem gdzie szukać.Bardzo dziękuję za wiadomości  Uśmiech Pozdrawiam
'
Czesław Malewski
Administrator
Full Member

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 23, 2010, 06:46:49 »

Warto odwiedzić Archiwum Historyczne w Wilnie, gdzie można znaleść dużo informacji o Nowokuńskich i Lubiańcach.
c.m.
kamila
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Lipiec 27, 2010, 01:50:12 »

Witam.Mam pytanie czy wie pan coś na temat  Heleny Songin ur.w Nowokuńcach .Pozdrawiam
Czesław Malewski
Administrator
Full Member

« Odpowiedz #6 : Lipiec 27, 2010, 06:13:18 »

Wiem o jednej Helenie Songin urodzonej w Nowokuńcach bardzo dużo (czyli o swojej mamie).
c.m.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: