mamciaS
Newbie
|
 |
« : Sierpień 05, 2010, 10:57:44 » |
|
Mojego teścia ojciec urodził się 22 lipca 908 roku w Wilnie. Nazywał się Wacław Soroczyński. Następnie przeniósł się do Rudziszek, gdzie ożenił się z Zofią Gryniewicz. Rodzice Wacława Soroczyńskiego to Bolesław Soroczyński i Urszula z domu Ciecin. Chciałabym również wiedzieć jak uzyskać dane z Wilna. Za wszelkie informację z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czesław Malewski
Administrator
Full Member

|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 05, 2010, 02:26:44 » |
|
Spotkałem te nazwisko w swoich badaniach genealogicznych (jest bardzo rzadkie na Wileńszczyźnie). W archiwum historycznym są metryki parafialne m. Wilna. Trzeba przyjechać i przeprowadzić kwerendę w archiwum lub zlecić wykonanie tej pracy. c.m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mamciaS
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 22, 2010, 09:30:44 » |
|
Dzień dobry! Proszę mi napisać jak się zleca takie badanie i ile to mniej więcej kosztuje. I jak to wygląda jak samemu chciałoby się szukać, czy wystarczy przyjechać i udostępniom dokumenty, czy potrzeba jakiś zgód?? Dziękuję za zainteresowanie i pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaleczyc-Kalicki
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2010, 10:09:03 » |
|
Interesuje sie i zbiram informacju o Soroczynskich z pod Kojdanowa. Czesto nazywali sie Soroka, czasem Sorokacz. Szukali wolnosc od Radziwillow. Ciekawo, jesli kojdanowski Sorokowie (albo Seroczynscy?) jest galendza oszmianskich Sorok (z Kalnik-S.).
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|