Michał
Newbie
|
 |
« : Grudzień 20, 2008, 08:34:30 » |
|
Niewątpliwie wzbogaciłyby stronę zdjęcia wszelkich jeszcze zachowanych na Litwie nagrobków i epitafiów rodzin szlacheckich. Michał.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czesław Malewski
Administrator
Full Member

|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 20, 2008, 10:20:53 » |
|
Owszem, ale ile trzeba na czasu i pracy. c.m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anna
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 12, 2009, 01:10:25 » |
|
Na terenie Litwy (w przeciwieństwie do terenów RP) zachowały się na obszarach wiejskich małe cmentarze rodzinne, trudne do odnalezienia dla przygodnych poszukiwaczy. Może warto by stworzyć dział, w którym "uczestnicy forum" mogliby umieszczać zdjęcia takich małych cmentarzy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alicja
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 14, 2009, 11:35:23 » |
|
Odwiedziłam takie cmentarze w Bobtach i w Vandziagole jest tam dużo polskich grobów ale nie na wszystkich można odczytać dokładnie treść i nazwiska.Jak tam będę w przyszłości to sfotografuję wszystkie polskie groby.Nie wiadomo ile jeszcze przetrwają te najstarsze. Pozdrawiam Alicja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anna
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 22, 2009, 11:00:57 » |
|
Dziękuję Pani Alicjo za zrozumienie dla tematu. Ja też będę w sierpniu na Litwie i porobię takie zdjęcia. Ma Pani rację, że część z nich jest zagrożona i upływem czasu i źle rozumianą troskliwością rodzin. Widziałam cmentarz, na którym te stare nagrobki zostałe zastąpione nowoczesną płytą nagrobną z napisem rodzina X, bez wzmianki kto i kiedy tam został pochowany. pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|